Po mlaju se z direktnimi energijami premikamo odločneje

Energije tedna 16. do 22.decembra Že smo sredi meseca novembra, močno obarvanega z energijami škorpijona. To je čas spuščanja, transformacije in regenarecije. Čas feniksa, ki se po smrti rojeva v novo življenje, v svojem gnezdu odmaknjeno, pogosto skrito tudi našim očem.

Za nami je nedeljski mlaj v znamenju škorpijona in po njem nova, rastoča Luna. Velike zgodbe zvezd so se vpletle vanj in nam odprle možnosti novih začetkov na poti zdraviteljev. Podpora karmičnega trojčka nam je vlila novih moči, modrosti in bolj jasnega videnja. V tem tednu se premikajmo odznotraj navzven in v soglasju s svojimi individualnimi energijami čim bolje zaživimo ob podpori splošnih energij Zemlje. Pa pojdimo od spodaj navzgor, od prizemljenosti k višjim energijskim centrom. Energija, želja, namera, odločitev in akcija; to je čas, v katerega stopamo.

Veliki bojevnik Mars iz ovna, zaščitnik in nosilec energije življenja, naš aktivator, se je “tam zgoraj” končno obrnil v direktno gibanje. Pripravljen je, da nas potisne naprej v naših načrtih, da obnovimo, kar smo mogoče opustili. Zdaj smo modrejši in jasnejši. Njegovo energijo usmerjajmo konstruktivno, poglejmo dlje in višje od trenutnega vzgiba ali neciljno usmerjene akcije.

Veneri tokrat ne bo šlo najbolje. V znamenju tehtnice ni usklajena s karmičnim trojčkom, zato se bo v soboto spustila v globine škorpijona; v zgodbo čiščenja in regeneracije. Do takrat pa bomo na področju odnosov, želja, zadovoljstva, pa tudi financ, občutili kar nekaj pritiskov. Sprejmimo in predelujmo v sebi, saj je odgovor v prevrednotenju našega odnosa do sebe in dovoljenja, ki si ga dajemo sami, da smo lahko radostni in srečni.

Kako pa gre Soncu v globinah škorpijona? Po mlaju, v katerem je čutil veliko opore mogočnih prednikov, bo v tem tednu podprt še s karmičnim učiteljem Saturnom. Zato kreirajmo, odločajmo in delujmo pogumno, ob pomoči Merkurja. Sonce bo v soboto, 21 novembra ob 21:40 prestopilo v znamenje strelca.

Merkur bo v svoji direktnosti po svojem že tretjem soočenju z Uranom, stopil preko svoje sence; poti, na kateri je že bil, preko 11 stopinje škorpijona. Pripravljen je na drugačne misli, besede in dejanja. Tiste na višjem nivoju zavedanja in obenem napolnjena s starimi znanji.

Z rastočo Luno tako potujemo proti novim premikom. Konec meseca pričakujemo njen mrk, ki mu sredi decembra sledi še Popolni sončev mrk. Vse je priprava na “veliki pok” oziroma skupni prehod Jupitra in Saturna v znamenje vodnarja. Veliki dogodek se napoveduje za čas Zimskega solsticija. Prihaja nov čas za človeštvo, astrološko ta premik imenujemo Velika mutacija, ki se zgodi v povprečju na vsakih 240 let. Ja, leto 2020 je prelomno, ni kaj. Več pa že kmalu.

V ponedeljek bo dan z Luno v strelcu in prebujenim Marsom odprt in aktiven. Zvečer pa bomo zasanjani in izgubljeni v idealih. Dan bo naporen v odnosih, saj bo na nas deloval jutranji kvadrat Venere z Jupitom, ki bo težko v sebi čutila hvaležnost.

V torek bo direktni Merkur še tretjič soočen z Uranom iz bika. Naj nam njun polged iz oči v oči prinese nove uvide in delovanja. Luna v strelcu in praznem teku bo bolj kot ne široko izgubljena. Po 17:35 pa bo prestopila v kozoroga, da se tudi čustveno prizemljimo.

V sredo bo dan organiziran, čustveno bomo trdni, naše misli bodo odločne, globoke in usmerjene k premikom naprej. Naj bo večer mirnejši, da se ne bomo zapletli v preburna reeagiranja in bolečine.

Četrtek bo poln dogajanja. V Solarnem pleksusu bomo podprti in močni, zato bomo pogumno kreirali in delovali proti ciljem. Čustveno bomo odmaknjeni, v odnosih pa se ne bomo počutili ljubljeno ali sprejeto. Ob 21:25 bo Luna prestopila v vodnarja.

V petek bomo čutili velino vznemirjenja. Luna iz vodnarja bo razburkala naš čustveni svet, težko se bomo pomirili in pogovorili. Vzemimo si čas za odmik in naravo.

V soboto bo Luna v praznem teku, mi pa v pričakovanju premikov. Ob 14:22 se bo Venera spustila v tunele škorpijona na čiščenje in regeneracijo. Ob 21:40 pa bo od tam izstopilo Sonce in se premaknilo v ognjenega strelca.

Naj bo nedelja z Luno v ribah nežna in umirjena. Vzemimo si čas za počitek, sprostitev in odmik v naravi. Počasi se privajajmo na nove energije.

Iz srca za vas, Jasmina