Veliki premiki na poti k očiščevalno-regenerativnemu mlaju v škorpijonu

Energije tedna 9 do 15. november. Smo v tednu padajoče Lune, ki se bo v nedeljskem jutru v globinah škorpijona objela s Soncem v mlaju. Mlaj bo nastopil na 23 stopinji, skozi katero “iz zvezd” tečejo velike zgodbe in se manifestirajo na Zemlji v soglasju z “višino vibracije” na kateri smo – od “ranjitelja pa do zdravitelja”. Objeti par bo močno podprt s karmičnim trojčkom iz kozoroga in omehčan z intuitivnim pridihom Neptuna, zato imamo priložnost za temeljito očiščenje, regeneracijo in razvoj zdraviteljskih sposobnosti za sebe in celoto. Sam trenutek mlaja bo na horizontu odpiral zgodbo zvezde Akruks, na kateri se je pred natanko mesecem dni obračal Merkur. Tu so doma globoka spoznanja, razumevanje duhovnosti in zakonitosti narave. Na visokem nivoju zavedanja nam tako Zemlja ponuja veliko razvojnih uvidov za še jasnejše vizije po mlaju. Nizke vibracije pa bodo pokazale boleč karmični rezultat preteklih dejanj.

Znotraj procesa zaključevanja in novih začetkov mlade Lune, ki nas poganja proti “prelomnemu” Zimskemu solsticiju, se bo v tem tednu zgodilo kar nekaj sprememb.

Že v torkovem poznem večeru, ob 22:56, se bo v znamenje škorpijona ponovno potopil direktni Merkur. Še tretjič moramo globje, pod vrtince negotovosti in strahov, da se bomo ob njegovem srečanju z Uranom, močneje prebudili in uvideli celoto dogajanja; tako v svojih osebnih življenjih kot v dogajanju na kolektivnem nivoju.

Mogočen energijski premik ali bolje novo očiščenje, proces smrti in ponovnega rojstva, pa se bo dogodil v kozorogu. Jupiter že tretjič pogumno stopa v objem Boga podzemlja Plutona. Potrebujemo še eno turbulenco čiščenja znotraj naših prepričanj, vizij, duhovnih moči, našega očesa modrosti. Potrebujemo regeneracijo na način zapisan v stvakih C.G.Junga: “Tvoje vizije bodo postale čiste, ko boš pogledal v srce. Kdor gleda zunaj, sanja. Kdor gleda znotraj, se prebudi.”

Zagotovo pa nekje (skrito v temi) v tem času potekajo transformacije in manipulativne igre velikih igralcev sveta, ki so obsedeni z močjo. Zato; ” Nič ni tako kot se zdi, dovolimo si pogledati izza meja logičnega uma.”

Za mnoge najobčutnejši premik se bo zgodil v naših nezavednih energijah. V svoji retrogradnosti se popolnoma zaustavlja veliki bojevnik Mars in se obrača v direktno gibanje, od 13-15. novembra. Končuje se njegova naporna pot, v kateri je v popolni bojni opravi ognjenega ovna čistil, skorajda “zažigal” našo notranjost. Feniksi smo, ne pozabimo. In zdaj bomo stopili pogumno naprej, potiskal nas bo ogenj energij iz naših korenin – prvega energijskega centra. Začutili bomo notranji poriv in motivacijo.

V teh odločilnih premikih bo sicer močna Venera iz tehtnice iskala harmonijo v odnosih, a na povsem neprimeren način. Nasprotovala bo tako (pre)močnemu Marsu in Plutonu, ki ne bosta popuščala niti za ped. Tokrat ni časa za tehtanje, čas je za zavedanje globokih moči. Tudi sama se bo kmalu spustila v globine škorpijona.

Premikajmo se usklajeno z ritmi Zemlje, ki nas želi in potrebuje na visokem nivoju zavedanja, empatične in modre.

V ponedeljek bo jutro živahno in ustvarjalno. Luna bo še v znamenju leva in usklajena z Merkurjem. Ob 14: 30 bo prestopila v delovno devico. Bomo pa občutili nasprotovanje med lahkotno Venero in močnim Marsom.

V torek bomo mehkejši. Sonce bo zjutraj občutilo intuitivnost Neptuna, ki bo obenem povzročal težave našim občutkom. V poznem večeru, natančneje ob 22:56 se bo Merkur ponovno potopil v škorpijona.

Noč na sredo bo umirjeno tiha in močna. Luna bo energijo črpala iz karmičnega trojčka še v dopoldnevu. Po 17 uri bo prestopila v znamenje tehtnice in omehčala večer.

V četrtek bomo z Luno v tehtnici iskali harmonijo znotraj in zunaj sebe, a nam na trenutke ne bo šlo najbolje. Stoječemu Marsu ne bo veliko do kompromisov.

V petek bo jutro naporno, dan z Luno v tehtnici v praznem teku pa nedorečen. Po 17 uri bo Luna prestopila v škorpijona in sprememba energij bo občutna. Zvečer se bo že povezala z Merkurjem.

Tudi sobota bo močno škorpijonsko obarvana, mi pa že utrujeni, saj bomo tik pred mlajem. V miru občutimo svojo notranjo moč in nežnost v srcu.

Noč na nedeljo nas bo peljala mlaju v objem. Ob 06:08 se bosta povezala Luna in Sonce, podprta s karmičnim trojčkom in intuitivnim Neptunom. Naj bo to trenutek spuščanja, čiščenja in odprtja zavedanju, da zmoremo biti zdravitelji sebe in drugih. Okrog 17h bo Luna že prestopila v strelca, Venera pa bo skušala nasprotovati moči Boga podzemlja Plutona. Ne pritiskajmo.

Pomembno je vedeti, da so vse to splošne energije, kvaliteta časa, skozi katerega gremo vsi. Kolikšen je vpliv na nas osebno, pa je odvisno od naše rojstne karte in s tem moči oziroma povezav ter sorodnosti splošnih energij z našimi osebnimi. To pa je že vaša osebna zgodba, namenjena samo vam.

Iz srca za vas, Jasmina