Po prebujenju iščemo pot iz negotovosti uma v srce

Energije tedna 2. do 8.novembra. Po nemirnem vikendu, ki nas je potiskal v čistočo zavedanja in prebujenja, stopamo na pot novih izzivov. Preplavljeni smo z nešteto občutji, a obenem izgubljeni v praznini, nečem težko opisljivem, kjer ni “nič več tako kot je bilo”. Že doživljamo negotovost in strahove, ki prihajajo iz vrtincev našega uma. Spuščati staro podobo sebe, ki potrebuje zaščito “omejenega” uma in obenem zaupati v notranje vodstvo srca, v ljubezen in empatijo, je malemu egu nesprejemljiva varianta. Zato nas napaja s skrbmi in zato lahko spremljamo toliko ekstremnih scenarijev, ki so vsi del tega trenutka, ko in če tema strahov premaguje svetlobo ljubezni. Na vseh nivojih življenja našega velikega in malega sveta.

Tu smo, na veliki prelomnici časa, ko nas Zemlja na nek način preizkuša, kam se bomo kot celota obrnili. Zato, po vseh energijskih zakonih, vsak od nas šteje. Vsak od nas je v teh dneh poklican, da prižge svojo luč, da bomo skupaj posvetlili naš svet. Zora prihaja iz nas samih, iz nas se rojeva nov dan. In Zemlja nas potrebuje na visokem nivoju zavedanja. Vsak dan, vsak trenutek, v stiku s samim seboj, drugimi, naravo in vsako živalico.

Odpiramo oči in si dovolimo videti, začutiti na drugačen način kot smo naučeni v sistemu omejujočih prepričanj, ki razdvajajo naše svetove. Karmični trojček je že dolgo v kozorogu in tu se dogajajo procesi največjih transformacij umiranja, očiščenja in rojevanja feniksa v novo življenje.

Naj nas proces tega tedna ne prestraši še bolj. Stopajmo skozenj z namenom, da umirjamo um, ki nas bo mojstrsko vodil v vrtince skrbi, strahov in negotovih korakov. On je sluga ranjenih egov, kar se ekstremno kaže v svetu in času, v katerem smo. Ego skozi sence in drame ne vidi svetlobe, da bi nas premaknil naprej, navzgor in bliže sebi.

V tednu obračanja v direktno smer se bo Merkur soočal s pritiski Saturna in nas skušal pahniti v strahove, negotovosti, ujetost, dvome in krivdo. Čutili bomo utrujenost misli in besed. Pojdimo v popoln odmik, meditacijo in od tu še globje v spomine naših celic, ki pod odejo strahu čuvajo znanja ter modrost naših prednikov. Ta nas bodo vodila naprej. Naj bo to razvojni proces Mekurja, ki se v torek obrača pod celo-tedenskim pritiskom Saturna; naj ga Saturn očisti skrbi in podpre v modrosti. Poskusimo, slišimo glas srca in intuicije; za nov svet.

V ponedeljek vstopamo z Luno v znamenju bika. Že ob 10:59 prestopa v dvojčke, ki jim vlada stoječi Merkur. Sam je izzvan s pritiski Saturna, zato bo strahove in nelagodja preko Lune raztresel še naokoli. Čas je za odmik.

V torek se bomo z Luno v dvojčkih poskušali zavrteti lahkotneje v odnosih in delovanju. Dodajmo še malo dobre volje, dobro nam bo delo. V mislih in besedah bomo utrujeno stali na mestu. Meditacija in narava bosta odlični.

V sredo bomo cel dan z Luno v znamenju dvojčkov, ki bo spodbujala končno direktnega Merkurja, da vidi življenje manj negotovo in nepremakljivo. Sproščajmo se v naravi, dihajmo globoko, poiščimo svoj kotiček miru. Ob 22:45 Luna prestopa v raka.

V četrtek bomo iskali rešitve v krog svoje družine, kako naprej na drugačen način. Da bo vsem bolje in bomo slišani. Zvečer nas čaka nekaj nezadovoljstva, Luna bo v neugodnem odnosu z Venero.

V petek se bo Merkur že drugič v tem tednu soočil s Saturnom. Če smo v teh dneh poslušali svoje srce in pogledali globje, intuitivno, bomo zmogli čez dan z več modrosti. Večer z Luno v raku bo naporen.

V soboto bomo po naporni noči začutili več veselja. Luna bo v znamenju leva, želja po plesu, zabavi, igrivosti notranjega otroka bo velika in nepremagljiva. Ne pretiravajmo, proti večeru so možna neljuba presenečenja.

V nedeljo naj bo z nami eno prijazno in veselo dopoldne, ki ga bo dodatno še razigral lunin karajec. Prinesel bo tudi nekaj napetosti, zato imejmo vedno ob sebi naravo, živalice in svoj prostor miru.

Pomembno je vedeti, da so vse to splošne energije, kvaliteta časa, skozi katerega gremo vsi. Kolikšen je vpliv na nas osebno, pa je odvisno od naše rojstne karte in s tem moči oziroma povezav ter sorodnosti splošnih energij z našimi osebnimi. To pa je že vaša osebna zgodba, namenjena samo vam.

Iz srca, Jasmina