V vrtincu vprašanj o notranji moči obračamo globokega Merkurja

Energije tedna 12. do 18.10.2020
Kako poseben retro obrat bo tokrat izvedel naš mislec Merkur; popolnoma v ritmu energijskega dogajanja na Zemlji, ki nas močno podpira v dvigu zavedanja in prisluhu notranjemu glasu. To je del velikega procesa, v katerem spoznavamo, kdo smo v srčiki svoje biti in kam potujemo. Po srečanju iz oči v oči z Bogom neba Uranom, po katerem naš glas lahko zaznava svoje visoke vibracije, se v tem tednu “mali -veliki” Merkur zaustavlja prav na 11 stopniji škorpijona. 11 stopinja je energija prebujenja, a 11 stopinja škorpijona v sebi nosi največje moči Urana in nas obenem odpira globokemu duhovnemu razvoju. A še kdo dvomi v podporo mame Zemlje pri naših procesih? Zagotovo nam skozi nujne pretrese povzroča tudi bolečine, a le tako se premikamo iz “cone (ne)udobja” v nov svet.

Merkur bo prve dni tedna skorajda miroval, v sredo pa pa se “obrnil”retrogradno in nas skozi vrtince davnih spominov zavrtel še v nasprotni smeri. Z namenom sprejemanja, uvidenja, prečiščenja ter možnosti življenja na novem duhovnem nivoju. Pred nami je čas iskanja svoje globoke resnice skozi ponoven vpogled v neravnovesja in talente, ki jih nosimo v sebi že tisočletja.

V centru telesa – Solarnem pleksusu, bomo zato ravno v teh dneh na veliki preizkušnji zrelosti ego identitete. Kdo smo, kje so naše notranje moči, plemenitost, svetloba? Procesi znotraj in dogajanja zunaj nam bodo ogledala, koliko se zavedamo sebe, prevelikih pričakovanj, manipuliranja, igre moči, pritiskov avtoritet, strahov ali drugih ovir pri našem razvoju. Izzivi bodo še toliko večji, saj je Solarni pleksus naše Zemlje – Sonce v znamenju tehtnice, v katerem je njegova moč izgubljena v iskanju harmonije, ki je zmore doseči, če ne čuti povezanosti in zdrave moči v sebi. Teden bo tako namenjen mnogim vprašanjem in iskanjem odgovorov.

Luna nas bo v padajoči fazi vodila proti mlaju v petkovem večeru v znamenju tehtnice. Sonce bo potrebovalo veliko umirjene zrelosti, da bo v objemu pomirilo tudi Luno in njen čustveni svet. Lepotica Venera pa se bo te dni približevala soočenju z Neptunom, kar bo v nas prebujalo hrepenenja po časih, v katerih radostno pojemo, plešemo in ljubimo na najvišji frekvenci predaje. Prepustimo se vsaj za trenutek, naj duša odpotuje svojim sanjam naproti. Naj nam bo lepo.

V ponedeljek bo prijeten dan z Luno v levu in spodbudnimi povezavami za naše aktivno delovanje. Merkur bo uglašen z Venero, globoki uvidi nas bodo pomirjali. Obenem se bosta povezala Jupiter in Neptun, kar nas bo odpiralo k razvoju in navdihom.
V torek zjutraj bo Luna že v devici, prizemljeni in natančni bono v drobnih opravilih in urejanju. Obenem nas bo inovativna energija in uvidi, kako bi lahko naredili še bolje, drugače, lahkotneje, spremljala skozi ves dan.
V sredo bo v nas močno odzvanjal nočni spopad dveh moških principov, Sonca in Marsa, ki bosta celoten dan izzivala k dominantnosti, sili in boju za premoč. V teh energijah se bo obračal Merkur na pomembni stopniji uvidov in duhovnih globin.
V četrtek nas čaka še ena močna preizkušnja zavedanja, kdo smo in kaj zmoremo. Sonce bo v kvadrat s Plutonom odprlo močne drame manipuliranja in pritiskov. Luna v tehtnici bo skušala umirjati vsaj naš čustveni svet.
V petek bo nastopil dan mlaja. Čustveno bono utrujeni, harmonija znotraj in zunaj nas bo prava umetnost, lahko samo rezultat globokega zavestnega umirjanja z retrogradnim Merkurjem. Mlaj bo nastopil ob 21:32 v znamenju tehtnice.
V soboto bo Luna že zjutraj prestopila v škorpijona. Skušajmo se umakniti, odpočiti od napornega tedna in se povezati s svojimi globinami. Tu so z retrogradnim Merkurjem mogoči veliki uvidi, uravnovešanja in umirjanja.
V nedeljo bomo lahko doživljali še en močan pritisk na našo osebnost, saj bo Sonce v kvadratu s Saturnom. Čutni del nas pa bo z Venero v opoziciji z Neptunom oživel hrepenenja po časih, ko plešemo, pojemo in ljubimo v najvišji oktavi. Dovolimo si sanje.

Pomembno je vedeti, da so vse to splošne energije, kvaliteta časa, skozi katerega gremo vsi. Kolikšen je vpliv na nas osebno, pa je odvisno od naše rojstne karte in s tem moči oziroma povezav ter sorodnosti splošnih energij z našimi osebnimi. To pa je že vaša osebna zgodba, namenjena samo vam.

Poslušajmo ritem narave in svojih osebnih energij.

Jasmina