V iskanju svojega glasu stopnjujemo nemir in pretresamo globine

Energije tedna od 5. do 11. oktobra 2020
Po ognjeno polni Luni v objemu zdravitelja Kirona, ki je znotraj nas prebudila odločnost in pogum, po nekoliko mirnejšem vikendu ženskih energij, gremo v teden prebujana iskrenosti v umu in mogočnih pretresov v nezavednem delu – našem telesu. Vse se dogaja z namenom, da stopimo v svoje moči ter se premaknemo naprej, navzgor in bliže sebi. To so energije naše Zemlje, ki tečejo skozi nas v soglasju in povezanostjo naših osebnih energij. Zemlja prebujeno dviga stanje zavesti, da bomo – če smo le del teh velikih procesov – lahko razreševali “svoja” neravnovesja na višjem nivoju – lahkotneje, iskreneje in povezovalno. Čutite, kje se vam je v minulih dneh zgodil “klik”, premik, kako delovati drugače? Da končno ozdravite bolečine? Poslušajte svoj notranji glas.

Začetek tedna bo mirnejši, padajoča Luna v biku nas bo negovala znotraj in zunaj. Njen torkov prehod v znamenje dvojčkov nas bo zavrtel v dogajanju, nemirna občutja bomo spuščali globje v telo in iskali razrešitve v umu. V globinah naše Zemlje z Merkurjem v škorpijonu ne bo mirnega raziskovanja. Vsak njihov dotik preko misli in besed bo prežet z vznemirjenjem in iskanjem osvobajanja od bolečin. Vzemimo si čas, da zaslišimo svoj notranji glas.

Nemir v našem umu bo v globinah nezavednega odpiral prastare strahove. Tu so doma nasprotja iz naše genetike, ki jih ne zmoremo še ozavestiti in nam nerazrešena jemljejo življenjsko energijo. Kako se z mogočnim, a retrogradnim Marsom iz ovna premakniti naprej, če se v nas odpirajo drame, spomini na izgube in zapuščenosti, ki jih z vso intenzivnostjo izraža veliki bog podzemlja Pluton? Napeto srečanje med Marsom in Plutonom se bo dovršilo v petkovem popoldnevu. Njegov zven bo dolgo odmeval in se povrnil, zato bo globoki Merkur zaustavljal svoj korak ter se pripravljal na retrogradno pot. Nam v podporo in globje uvide.

Luna v raku nas bo od četrtka zvečer mehčala v občutljivosti, kar bo še stopnjevalo nemir brbotanje v nas. Vikend bo čustveno preobčutljiv vsaj v svojem začetku. Naj bo nedelja z Luno v levu vedrejša. Že v sobotnem večeru pa uživajmo z radostno Venero, ki nas bo skromni devici navkljub, prijetno presenečala v sozvočju z Uranom. Sprejmimo njena nepričakovana darila in polni hvaležnosti umirjajmo svoj notranji svet. Naj nam bo lepo.

V ponedeljek nas čaka mirnejši dan, Luna v biku nas bo negovala znotraj in zunaj. Tempo bo počasnejši, čustveni svet prizemljeno umirjen.

V torek bo že zjutraj Luna prestopila v dvojčke in nas odprla dogajanju. Preveč hitenja in čustvenega vrtenja v vse smeri nam ne bo v zadovoljstvo. Venera iz device bi želela urediti ustvarjalne navdihe jesenske narave.

V sredo bo nemir v umu naraščal, ko bomo iskali rešitve in svoj avtentični glas v množici motečih vibracij. Skušajmo se odmakniti in umiriti svoj um. Ob 22:55 se bo dovršil neugoden odnos med Merkurjem in Uranom.

V četrtek bomo čustveno nemirni in bolj kot ne izgubljeni, saj bo Luna iz dvojčkov “tekla v prazno”. Um bo iskal miren kotiček, da se potopi v svoje misli. Luna bo ob 17:45 prestopila v znamenje raka.

V petek nas čaka dan, ko bo “bobnelo” v nezavednih globinah. Ves nemir iz srca in uma bo prebudil najglobja neravnovesja, ki se jih kot takih ne zavedamo. Začutili bomo ujetost v strahove in prastare drame. Mars bo dovršil svoj dvoboj s Plutonom ob 15:17.

Po nočnem luninem krajcu bomo v soboto nadaljevali s čustveno preobčutljivostjo Lune iz raka. Veliko napetosti se bo oskušalo sprostiti skozi boleče trenutke tesnobe, strahov in globokih napetosti. Naj bo to dan sprejemanja in tišine.

V nedeljo se bomo lahko prebudili z nasmeškom, če smo uspeli ujeti nočna presenečenja Venere. Bodimo hvaležni za njena darila. Luna bo v znamenju leva, naj nam njena energija odpre radost notranjega otroka. Naj nam bo lepo.

To so splošne energije naše Zemlje, ki se pretakajo skozi nas v soglasju in povezanostjo z našimi osebnimi energijami, ki jih lahko prepoznamo skozi svojo astrološko karto in celosten vpogled v svoje energijske centre.

Jasmina