Ob bolečih napetostih ščipa v globinah krepimo moč zavedanja

Energije tedna 28.09. do 04.10.2020.

Današnja odhajajoča nedelja naj bo posvečena njemu – Merkurju. Po velikih izzivih, skozi katere je pogumno stopal, se danes tiho in odmaknjeno spušča v sam center Zemlje. Ob 09:41 je potrkal na vrata Boga podzemlja Plutona in se pustil objeti energijam škorpijona. Tu domujejo nezavedni spomini, največje moči, a objete v občutja strahov, dram, izgub in zapuščenosti. Moramo sem, vsak v svoje zgodbe, ki se kot reka prednikov pretakajo skozi nas. Z namenom, da jih uravnovesimo, da umirimo nasprotja in dobimo nazaj svoje moči. Tokrat mirni, v visokem zavedanju, prebujeni, sočutni in odločeni, da zmoremo. Feniksi smo, ne pozabimo. Jesen zahteva veliko od nas; “izbrani” smo za velik korak naprej v spirali življenja! Izzivi so naša podpora in rast.

Teden začenjamo v rastoči fazi Lune, ki bo iz znamenja rib podprla Merkurja že v ponedeljkovem zgodnjem večeru. Njen četrtkov prestop v znamenje ovna bo obenem dan ščipa, zato že čutimo brbotanje čustvenih napetosti. Razreševanje bo potekalo v luči močnih energij bojevanja in dokazovanja, kdo ima prav, predvsem v odnosih. Bolelo bo do skrajne točke zmogljivosti, ki bo skozi ranjenost odpirala pot k (o)zdravljenju. Luna bo ob ščipu tik ob Kironu.

Za več ravnovesja in v imenu ljubezni, se bosta končno objela lepotica Venera in njen ljubimec Mars. Kako dolgo pot sta morala prehoditi v igri odmika in iskanja obenem. Končno jo retro Mars pričakuje v polni moči v znamenju ovna, ona pa še poletno razigrana v levu pleše v “svojem” poletju. Naj bo njuno srečanje vroče in strastno, naj nam zaplapola kri po žilah. V petek se bo Venera pomirjena “preoblekla” v pridno devico in pomagala modri jeseni pobirati zdravilne plodove. Bojevnik Mars pa bo še močnejši in pripravljen na torkovo večerno srečanje s strogim Saturnom, ki nas lahko pretrese znotraj in zunaj. Uporabimo modrost jeseni in globino Merkurja, da bosta velika junaka zmogla – v imenu mladostne sile, modrosti in zarjavelosti starih okov – na pravi način premakniti nepremakljivo.

Konec tedna bodo pridne roke ženskih energij iz device in bika pripravljale, negovale in umirjale čas, ko bomo vsak dan občutili naraščajočo željo narave, da prej odhajamo k počitku in se kasneje prebujamo. Uskladimo se z njenim ritmom in naj nam bo lepo.

V ponedeljek bo jutranja Luna v vodnarju prebudila vročega Marsa, da okrepi shoji strasti, sama pa se bo prepustila dogajanju vse tja do 17:34, ko bo prestopila v ribe. Večer bo globok in navdihujoč.

V noči na torek se bosta našli energiji Venere in Marsa v prepletu žensko-moškega povezovanja in ljubezenskega občudovanja. Naj nam zaplapola kri po žilah. Malo pred polnočjo pa nas čaka napeto srečanje mladosti Marsa in starih zidov Saturna.

V sredo bo dan za umirjanje in počitek po bojevanju nezavednih energij v naših telesih. Luna v ribah bo iskala pot k umirjanju čustvenega sveta kot bi iskala namišljeni odmik pred viharjem prihajajočega ščipa.

V noči na četrtek bo Luna prestopala v znamenje ovna in zahteve po razčiščevanju v odnosih bodo naraščale. Ščip bo nastopil ob 23:06, bližina Kirona bo odpirala čustvene rane do meja vzdržljivosti.

V petek se skušajmo pomiriti, čeprav bomo povečini premlevali spoznanja in pretiravali v vse smeri z ognjeno Luno iz ovna. Se bo pa lepotica Venera pomirjena preoblekla v devico v poznem večeru.

V soboto bo dan še čustveno vznemirjen in goreče zahteven. Ob 17:13 pa bo končno tudi Luna prestopila v zemeljsko znamenje in skupaj z Venero bodo pridne ženske energije poskrbele za več miru.

Naj bo nedelja namenjena naravi, pripravam pridelkov za zimo, dobri hrani in urejanju doma. Nekaj bo še napetosti v čustvenem doživljanju, popoldan in proti večeru pa uživajmo na svoj najljubši način.

Pomembno je vedeti, da so vse to splošne energije, kvaliteta časa, skozi katerega gremo vsi. Kolikšen je vpliv na nas osebno, pa je odvisno od naše rojstne karte in s tem moči oziroma povezav ter sorodnosti splošnih energij z našimi osebnimi. To pa je že vaša osebna zgodba, namenjena samo vam.

Ujemimo ritem narave in svoje energije in naj nam bo lepo, kjerkoli smo in bomo.

Jasmina