Teden enakonočja in nemirnega “Glasnika Bogov” – Merkurja

ENERGIJE TEDNA 21. do 27.09.2020.

Odhajajoči konec tedna je v nemirnem čustvovanju že napovedoval več potrebe po zavestnem iskanju ravnovesja. Neharmonija je brbotala v odnosih in se v današnji nedelji umaknila v globje čustvene drame. Nemir v Srčni čakri naše Zemlje je in še prebuja njen celoten živčni sistem in naš zavedni um. Ker je v umu velik pritisk po čiščenju in transformaciji, nas v prihajajočem tednu čaka kar nekaj izzivov.

Znotraj tega procesu, ki je eden od ključev za dvig naše zavesti, se bo zgodil premik velikega Sonca. Zagotovo ste že opazili, kako Sonce vstaja kasneje in prej odhaja k počitku. V torek, 22. septembra, ob 15:31 bo s prestopom v znamenje tehtnice napovedal enakonočje, začetek jeseni in zrelosti ciklusa v večni spirali življenja. Modrost, velika odgovornost in visoko zavedanje bo potrebno v vsakem izmed nas, da stopimo očiščeni v novo življenje. Feniksi smo, ne pozabimo!

V tem tednu bomo potrebovali veliko miru. Stopnjuje se pritisk po očiščenju povezave med Zemljo in Nebom, po prečiščenju grlenega kanala – petega energijskega centra, ki ga imenujemo tudi Glasnik Bogov – našega Merkurja.

Pa gremo; pogumno, mirno in temeljito.

Najprej bomo svoje misli, glas in celoten živčni sistem očistili dram, bolečin in zastrupljenosti prastarih spominov. Lahko bo proces na dan potiskal strahove. Prestrašeni z njimi ne napadajmo drugih, samo prepoznajmo proces in spuščajmo. Nato bomo lomili omejujoča prepričanja, ki nas okovana držijo na mestu in ujeta v sistem. Bolelo bo, a ne iščimo krivcev v nas in okrog nas.                                                                                     Na koncu bomo z vročo energijo retrogradnega Marsa prečistili prav vsak del našega petega energijskega centra.

Uskladimo se z ritmom Zemlje, ki je v tem procesu, mi pa z njo povezani v skladu s svojimi individualnimi energijami. Ze vse nas je čas, da se očistimo množice tujih glasov in slišimo svoj avtentični glas, čas je, da se povežemo z kozmično inteligenco, uvidimo smisel in ozdravimo srce, ga odpremo za sočutenje in ljubezen. Za nov svet.

Pomembno je, da smo v teh dneh še posebej nežni do svojega grla tudi v fizičnem smislu; grgrajmo žajbelj ali druga zelišča, tople čaje, pijmo veliko izvirske vode, manj govorimo. Umirjajmo živčni sistem. Dihajmo globoko s pozornostjo, bodimo veliko v naravi, z drevesi, živalicami, našimi zdravitelji. Bosi na zemlji se odprimo za pritok vroče energije Zemlje in jo v ritmu rdečega retro Marsa uporabimo za čiščenje in krepitev imunskega sistema.

V ponedeljek bomo z Luno v škorpijonu in Merkurjem v kvadratu s Plutonom čistili globoko, brekompromisno in na trenutke prepolni pretrklosti. Iz ure v uro nam bo šlo bolj tekoče in umirjeno. Ob 21:31 bo Luna prestopila v strelca.

V torek bo ozračje bolj čisto in modro. Energije naše Zemlje bodo usmerjene v premik velikega Sonca. Ob 15:31 bo prestopil v znamenje tehtnice. Nastopilo bo enakonočje in jesenski čas, z veliko odgovornosti, modrosti in zavedanja.

V sredo se bomo znova posvetili čiščenju grlenega centra. Čutili bomo pritiske starih prepričanj, a čas bo, da jih spustimo brez obsojanja in krivde. Odpirajmo vez med Zemljo in Nebom, da bomo zaslišali svoj notranji glas.

V četrtek nas čaka še en nemiren in zahteven dan. Luna bo že ponoči prestopila v kozoroga in po krajcu iskala svoje ravnovesje. Merkur bo na preizkušnji ostrih besed in dejanj. Zato previdno, pojdimo v naravo, sproščajmo živčni sistem.

V petek se bomo umaknili v svet odgovornosti, dela in premišljenega ravnanja. še bomo predelovali minule procese, še posebej, če smo se ujeli v zanke nasprotovanj in hudih besed v odnosih.

Naj bo sobota dan za sprostitev. Luna bo prestopila v vodnarja in v usklajenosti s Soncem nam bo ponudila dan za povezovanje znotraj in zunaj. Naj bo to čas, ko bomo veliko v naravi.

Noč na nedeljo bo nemirna, dopoldan pa namenjen poslavljanju Merkurja iz znamenja device. Ob 09:41 bo prestopil v škorpijona in umirili bomo svoj miselni svet. Počivajmo v občutenju novih energij.

Naj nam bo lepo in povežimo se z tirmom narave, Jasmina