Spuščamo se proti mlaju, krepimo notranje moči in imunski sistem

ENERGIJE TEDNA od 14. do 20. septembra

V minulem tednu smo le obrnili velikega bojevnika, nosilca naše življenjske energije in predstavnika prvega energijskega centra Zemlje – Marsa, v navidezno retrogradno potovanje. Več si lahko preberete v članku tukaj. Že nekaj časa močno prepoznavamo njegova znamenja, kako delovati, da bomo – Zemlji in sebi v pomoč – čim bolje opravili svoj del velike misije. V imenu novega življenja. Retrogradni Mars je vendarle v znamenju ovna!

Prvič, potrebno je, da se prebudimo in aktiviramo svojo notranjo moč. Drugič, da zaustavimo motorje zunanjega delovanja in tako aktiviramo svoj imunski sistem. Prvi energijski center – Mars nas vsakodnevno polni s čisto energijo iz globin naše zemlje. Če mu damo to možnost. Ste se že kdaj vprašali, s čim se zares hranite…? Uporabimo njegove velike moči za čiščenje našega telesa, čustev, uma, celotnega energijskega sistema.

Predstavljajmo si, da smo najmočnejši imunski sistem, ki odločno, premišljeno, modro in ciljno odstranjuje stare okove in strupe, ki so se nabrali v nas iz številnih preteklih inkarnacij. Ni težko potegniti “vzporednice” z možnostjo samoozdravljenja telesa, kaj potrebuje in kako se lahko zaktivira. Lahko si pomagamo z mitološkimi zgodbami, ki tečejo skozi nas in podoživimo feniksa, ki je na koncu zažgal svoje gnezdo, da je ponovno rojen vstal v novo življenje. Ja, v tem obdobju ni mlačnosti, štejejo samo veliki premiki v nas, a na visoki stopnji zavedanja.

V prihajajočem tednu se bližamo mlaju, ki bo že v četrtek nastopil v znamenju device. Naznanil bo zaključevanje poletja in prihod novega, odgovornega letnega časa. Naš center notranje moči Sonce, bo podprt v svojem razvoju s strani karmičnih velikanov, zato slišimo svoje talente in zaupajmo vase. Z retrogradno močjo iz korenin naše Zemlje upravljajmo modro, a odločno v smeri očiščenja in okrepitve svojih energij.
Bodimo fizično aktivni, umirjeni, meditirajmo, povezani z naravo, živalmi in sami s seboj. Krepimo radost v odnosih in živost ustvarjalnosti z Venero v levu. Predvsem pa umirjajmo um ter ga začutimo v telesu, da nas v prihodnjih izzivih ne bo odnašalo na vse strani. Biti v harmoniji z razmišljanjem okrog nas zahteva, da čisto in jasno slišimo svoj notranji glas.

Po mlaju nas čaka prestop Lune v znamenje tehtnice, v katerem že tečejo priprave za sprejem velikega Sonca. Še prej pa si privoščimo konec tedna v gibanju in nedeljskem odmiku v svoje globine. Luna bo že v sobotnem večeru prestopila v škorpijona, znamenje velikih moči in želje po miru. Naj nam bo lepo.

V ponedeljek nas čaka jutranje razigrano ozračje v znamenju leva. Obe ženski energij si bosta želeli veliko veselja in aktivnosti, čeprav se bližamo mlaju.
Že v noči na torek se bo krepil naš center notranje moči Sonce. Iz samih globin naše Zemlje bo vanj pritekalo zavedanje o neizmernih močeh in preteklih talentih. Čaka nas nekaj nemira v odnosih. Luna bo ob 20:37 prestopila v znamenje device.
V sredo bo dan pre mlajem z Luno v devici. Jejmo malo ali se celo postimo. Pimo veliko izvirske vode, spuščajmo bremena, opravljajmo potrebne malenkosti, a brez pritiskanja.
V četrtek nas ob 13:00 pričakuje mlaj, v katerem bo Luna objela Sonce z znamenju device. Za trenutek si bo odpočila in se obenem napolnila z njegovimi močmi za nov ciklus. Sonce bo podprto s Saturnom. Umirjajmo misli in poslušajmo svoj notranji glas.
Petek bo vesel in povezovalen dan v ozračju energije tehtnice in leva. Načrtujmo si ga tako, da bo v njem veliko sproščenosti in sodelovanja, veselja, ustvarjalnosti.
Tudi sobota bo dogajanja polna, a nekaj več bo pritiskov in nemira. Upoštevajmo, da je najpomembneje, da se sami s seboj počutimo dobro. Šele tako se lahko povezujemo tudi z drugimi v harmoniji. Luna bo ob 20:39 prestopila v škorpijona za potreben odmik.
Naj bo nedelja namenjena odmiku in umirjanju. Luna iz škorpijona bo sicer doživljala kar nekaj nasprotovanj, a bodimo zavestni dogajanja in se raje umaknimo. Preživimo dan po svoji meri in počutju. Naj nam bo lepo.

Pomembno je vedeti, da so vse to splošne energije naše Zemlje,  kvaliteta časa, skozi katerega gremo vsi. Kolikšen je vpliv na nas osebno, pa je odvisno od naše rojstne karte in s tem moči oziroma povezav ter sorodnosti splošnih energij z našimi osebnimi. To pa je že vaša osebna zgodba, namenjena samo vam. Spoznajte svoje unikatne energije, kako jih uravnovesiti in povezati za pot naprej, navzgor in bliže sebi.

Jasmina