Po močni polni luni umirjamo napetosti in prestopamo v nove energije

V odhajajočem vikendu, polnem napetih, intenzivnih in očiščevalnih energij, se približujemo močnemu ščipu v ponedeljkovem popoldnevu. Notranje napetosti prihajajo iz nezavednih spominov preteklosti in čustvenih bolečin, ki smo jih v vseh teh letih podoživljali tam, kjer rane še niso zaceljene. Čas je oziroma eden izmed “časov”, da prepoznamo, čemu so bolečine namenjene in kako jih lahko ozdravimo.

Prihaja polna Luna, ki se bo iz znamenja vodnarja postavila nasproti močnemu Soncu iz leva. V ponedeljek, natančno ob 17:59. Še pred soočenjem pa bo svobodoljuben Uran na trdo zastavil obema iskreno vprašanje; Smo in živimo tako, kot čutimo globoko v svojem solarnem pleksusu in srcu? Smo pripravljeni svetiti sebi in drugim ter se povezovati v drugačnem, boljšem  svetu? Se zavedamo situacije, v kateri smo? In še marsikaj, vsakemo v skladu z našimi osebnimi energijami in trenutno odprtimi zgodbami. Najboljša odločitev je, da se najprej spoznamo v vseh svojih potencialih in različnostih. Tu je pomoč astrologije neprecenljiva.

Merkur se bo ob močnih čiščenjih in pritiskih karmičnih velikanov Plutona in za njim še Saturna odpravljal iz znamenja raka. V zgodnjem sredinem jutru bo prestopil v leva, da se bo močneje slišal njegov glas in odločnost. Naj bo našemu Soncu v pomoč in podporo v plemenitih, velikodušnih in svetlih dejanjih. Luna bo v padajoči fazi prestopila v nežne ribe in ob koncu tedna v ognjenega ovna. To bo znak tudi Veneri, da je njeno potovanje po dvojčkih končno zaključeno in da lahko stopi v nežnost, toplino in domačnost znamenja raka. V petkovem popoldnevu, ki je njen dan.

Ob koncu tedna se bomo tako privajali novim energijam in uživali v svežini njihovih prvih korakov. Privoščimo si proste dni, uživajmo v vročem poletju in se nežno povezujmo znotraj sebe in v odnosih z drugimi. Bodimo tam, kjer čutimo, da se polnimo z energijo življenja, predvsem se odprimo za lepote narave in brezpogojno ljubezen živali, ki nas v teh vročih dneh potrebujejo. Poskrbimo zanje, da jim bo prijetno. In naj nam bo lepo.

V ponedeljek nas v napetih energijah in iskanju iskrenih odgovorov čaka polna Luna, ki bo nastopila ob 17:59. Bodimo mirni znotraj sebe, spuščajmo strahove v umu. V sebi imamo izjemne potenciale, ki jih lahko prebudimo, če se slišimo modrost srca.

V torek nas čaka še nekaj napetih trenutkov. Mars iz ovna v neugodnem odnosu z Jupitrom bo stopnjeval svoje moči in izgubil posluh za druge. Umirimo notranje instinkte, privoščimo si veliko oddiha.

V sredo se bomo prebudili z Luno v znamenju rib, dan bo nežen, intuitiven in počasnejši. Obenem bo v zgodnjem jutru Merkur prestopil v znamenje leva in se pridružil močnemu Soncu. Naj skupaj svetita v plemenitosti in ustvarjalni notranji moči.

V četrtek nas čaka čudovit dan z Luno v ribah. Preživimo ga na morju, ob reki, jezeru in se prepuščajmo svojim notranjim občutkom. Čas bo, da se sočutno pogovorimo in si pomagamo.

V petek uživajmo v nežnem, a regenerativnem dopoldnevu. Kmalu po 15 uri bo Luna prestopila v živahnega ovna in nas zavrtela v dogajanju. Ob 17:21 pa bo Venera končno zapustila dvojčke in se podala v nežnega raka. Čas bo za ljubeče in zveste odnose.

V soboto si pričarajmo živahno, svobodno dogajanje. Uživajmo na dopustu, v aktivnih športih, pogovorih, intelektualnih premikih. Dan bo razigran in simpatičen, večer povezovalen v moškem in ženskem principu.

V nedeljo nas čaka več nemira in prevelikih čustvenih zahtev in dramatičnosti. Intenzivnost in brezkompromisnost bo marsikoga pripeljala do roba in čez, zato bodimo previdni. Preživimo dan tam in tako, kjer nam je najlepše in čutimo največ energijske podpore. Naj nam bo lepo.

Pomembno je vedeti, da so vse to splošne energije, kvaliteta časa, skozi katerega gremo vsi. Kolikšen je vpliv na nas osebno, pa je odvisno od naše rojstne karte in s tem moči oziroma povezav ter sorodnosti splošnih energij z našimi osebnimi. To pa je že vaša osebna zgodba, namenjena samo vam.

Jasmina Krt, Energijska astrologinja, Intuitive and Sucess Coach