Energija življenja, vrednote in misli združujejo moč za preobrazbo

Energije tedna od 24. do 30. januar 2022. Poslavlja se nedelja, v kateri je Sonce iz vodnarja osvetljevalo naš retrogradni miselni svet, preden Merkur ponovno prestopi za zidove kozoroga. Potrebujemo slišati višji smisel življenja, začutiti nove priložnosti, ko in da bomo – ob očiščenju “teže” iz našega uma – odprli pot iskrenim idejam in delovanju, ki prihaja iz svobodnega Srca. Merkur odhaja na novo čiščenje v noči na sredo ob 04:04.

Na drugi strani se za prestop v kozoroga pripravlja glavni vir naše življenjske energije, bojevnik in zaščitnik Mars. Vstopil bo tja, kjer je njegova moč najmočnejša, trdno prizemljena, fokusirana, racionalna in odgovorna v delovanju. Že v ponedeljek ob 13:52.

Vsak iz svoje strani bosta vstopila v znamenje, v katerem na končnih stopinjah veliki Bog podzemlja s svojo brezkompromisno močjo opravlja eno najpomembnejših nalog na Zemlji.
Čiščenje prastarih okov, omejitev, navideznih varnosti, lažnih vrednot, ujetosti v umu in delovanju je silovito. Dotaknilo se bo vsake celice našega telesa. Lunini vozli so že v znamenjih škorpijona in bika, zato je čas za nove tektonske preobrazbe. Dovolimo, da odide vse, kar je lažno in ostajajmo iskreni v svojem centru moči.

Luna je v tem tednu v padajoči fazi; skozi tehtnico, škorpijona, strelca in kozoroga prebuja naš notranji svet na bolj umirjen način. Posvetimo se drugemu srečanju Merkurja in Plutona v noči na soboto, ko bomo imeli novo priložnost prepoznati vso globino teme in strahove naših misli, besed in dejanj ter jih odločno zažgati, pretopiti v moči. Kako že pravijo; “Strah je znotraj votel, okrog pa ga ni. “ Je pa resničen za vsake oči, ki imajo spomin na velike drame.

V nedeljskem večeru bomo doživeli preizkušnjo iskrenosti v sprejemanju svojih posebnosti namenjenih času, ki se rojeva. Sonce se bo iz znamenja vodnarja preizkušalo v svoji svetlobi ob izzivu Urana. Ostanimo zvesti sebi in svojim močem, povezujmo se v rešitvah za vsa čuteča bitja naših malih in velikih svetov. Naj nam bo lepo.

V ponedeljek bo Luna še v znamenju tehtnice. Moč vzdrževanja ravnotežja znotraj in zunaj bo čez dan popuščala zaradi pritiskov na naš čustveni svet. Luna bo hitela v izziv s Plutonom ob 23:09. Bo pa Mars ob 13:52 prestopil v kozoroga, da nam vlije moči in okrepi fokus delovanja.

V noči na torek ob 04:56 bo Luna prestopila v škorpijona. Iz njegovih globin bo na poseben način razburkala dan, ki bo spreminjal naša občutja v vse smeri. Nemir Luninega krajca ob 14:40 bo odzvanjal pozno v noč, zato previdno. Odmaknimo se v svoje globine.

V noči na sredo ob 04:04 bo iz vodnarja v znamenje kozoroga ponovno prestopil retrogradni Merkur. Pogumno usmerimo pozornost v omejenost naših misli, besed, prepričanj in delovanj, ki nas držijo v coni neudobja. Popustimo pritiske in nesprejemanje sebe ter začutimo, kaj nam šepeta glas srca ob harmoniji Lune in Neptuna.

V četrtkovi noči bo Luna še v škorpijonu, spanje bo lahko globoko in očiščevalno. Ob 08:34 bo prestopila v širokega strelca. Dan se bo odvrtel z več odprtosti, popoldan bomo že pretiravali v svojih vizijah ali površnosti. Večer bo prijeten in povezovalen.

V petek si naredimo prijeten dan, ko bomo urejali zapise, pregledovali načrte, ki čakajo v predalih, sestavljali mozaik iz starih idej. Merkur je retrograden, Luna iz strelca podprta s Saturnom. Popoldan in večer sta namenjena počitku, prebiranju knjig ali gledanju filmov o potovanjih po čudovitih krajih sveta.

V noči na soboto ob 05:15 nas čaka ponovno srečanje Merkurja s Plutonom. Začutimo vso globino teme in strahov v našem umu in odločno stopimo vanje. Čas je za temeljito očiščenje preteklih spominov in dram. Luna bo od 10:08 v kozorogu, da bomo odgovorni v svojem početju.

V nedeljo si odpočijmo. Naj bo dan prijetno počasen in sočuteč do nas samih ter vseh živih bitij naših malih ali velikih svetov. Luna bo še v kozorogu, mi pa na zunaj odmaknjeni. Ob 20:31 bo Sonce iz vodnarja doseglo izziv z Uranom. Sprejmimo svoje posebnosti kot nepogrešljiv delček celote pri kreiranju naše prihodnosti. Naj nam bo lepo.