V pričakovanju obrata Merkurja sprejemajmo “stoječ” čas

Energije tedna od 10. do 16.01.2022
Odhaja nedelja in čas, ko je Venerin 19- mesečni ciklus okrog Sonca tam zgoraj zarisal novo točko pentagrama. Več v mojem članku. Odhaja tudi nedelja Luninega krajca, ko Luna iz ognjenega ovna in Sonce iz odmaknjenega kozoroga težko najdeta ravnovesje želja in hotenj.
Ko ona vroče čustvuje, si neprizemljena želi zdaj in takoj, a on v hotenju po mirnem odmiku išče svoj Jaz. Mogoče ga vleče k ledeni kraljici Veneri, ki ga v tem trenutku podpira. Seveda, vsi trije živijo v nas in igrajo svojo predstavo skozi naša življenja. Ko v globinah poznamo sebe, ni več vprašanj, kaj je njihov namen.

V prihajajočem tednu bomo čutili glas rastoče Lune skozi naš čustven nemir. Manj moči, odločnosti in energije bo na strani moških planetov.
Sonce iz hladnega kozoroga bo ob Neptunu mehčalo meje in trdnost naših korakov, center moči bomo predajali intuitivnim zaznavam, kdo pravzaprav smo. Še nedorečeni, a obenem že svoji?
Bog morja Neptun bo jemal jasnost in zagon Marsu v njegovih ognjenih vizijah. Nekateri bomo čutili pomanjkanje volje, vitalnosti, moči in poguma. Kot da bi se izgubili v megli manipulativnih prevar.
Drugi bomo doživljali še eno preizkušnjo verjeti v “pravičen” tok življenja ter (po)moč duhovnih sil.

Kam naj se obrnemo, ko naš um neodločno zastaja, ko se misli in besede vrtijo v iskanju prave smeri? Merkur upočasnjuje korak; njegovi vodnarski energiji navkljub, ki lahko nosi prebliske, bomo nemirni in razpršeni. Čas je, da zaustavimo korak in sprejmemo njegov in naš prvi retrogradni obrat v tem letu. 14. januarja, ko se bo tik pred dotikom s Saturnom odpravil po poti nazaj iz vodnarja v kozoroga.

Zato postojmo z otvoritvijo novih projektov, pomembnih nakupov in odločitev na materialnem nivoju. Čas je in bo, da znova premeljemo, popravimo in prevrednotimo. Pustimo si intuitivno drseti skozi čas, ki intenzivira naš čustveni svet v pričakovanju polne Lune v začetku prihodnjega tedna. Še prej pa naj se transformira naš Jaz ob spustu Sonca k mogočnemu Plutonu. Naj nam bo lepo.

Noč na ponedeljek bo nemirna, čutili bomo pritiske bolečih spominov. Dan bo z Luno še v ovnu namenjen ognjenemu čustvovanju. Ob 15:46 bo prestopila v čutnega bika in umirila naš notranji svet, ga z Jupitrom napolnila z upanjem.

Noč na torek bo mehčala naš center moči. V raztapljanju meja in intuitivnem iskanju sebe bodimo sočutni. Sonce bo v trigonu z Neptunom. Dan bo nemiren navkljub želji bo mirnem uživanju. Naša moč in vitalnost bosta nizka, vera v energijo življenja bo na preizkušnji. Mars bo v kvadratu z Neptunom.

Naj bo sreda dan za umirjanje, intuitivno delovanje ter usklajenost čutenj in hotenj znotraj telesa. Spuščajmo kontrolo uma. Merkur je že skoraj stoječ, a v vodnarju nemiren.

V noči na četrtek, ob 04:07, bo Luna prestopila v znamenje dvojčkov, ki jim vlada Merkur. Zastali bomo v času in se negotovo ozirali v vse smeri. Stoječi Merkur se bo pripravljal na svoj obrat, ne sprejemajmo odločitev in novih odgovornosti.

V petek bo dan za obrat Merkurja, ki se bo tik bred izzivom z Uranom podal na retrogradno pot iz 10 stopinje vodnarja. Za dobre tri tedne oziroma vse tja do 04. februarja. Čustveno bomo najprej stabilni, zvečer negotovi.

Naj bo sobota dan, da se privadimo na nov način retro miselnih procesov. Luna bo vse tja do 17:10 v praznem teku, kar nas bo zmedlo tudi na čustvenem področju. Ob 17:10 bo prestopila v čusnvenega raka.

V nedeljo bomo že blizu Lunine polnosti, zato bodo napetosti naraščale. Dan obeta več miru, če bomo povezani znotraj in zunaj sebe. Ob 15.50 se bo Sonce spustilo k Plutonu, da začutimo in zapustimo stari Jaz ter si dovolimo odpreti za novo samopodobo.